DE DOCENTE

Yoga is het beste wat mij is overkomen! Na eerst zelf yogalessen en andere cursussen op het gebied van bewustwording gevolgd te hebben, begon ik in 1993 met de yogadocentenopleiding bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte, in Zeist en Bilthoven. De grootste en oudste opleiding van Nederland. Ik ben aangesloten bij de VYN(Vereniging Yogadocenten Nederland). Staat voor kwaliteitsyoga.

Yoga brengt me naar meer geluk.

Yoga brengt mij in verbinding met mijn lichaam, kern, kracht, aarding, het midden, stilte. Het zelf. Uit mijn hoofd, in mijn lijf! Het maakt mij een beter mens. Het geeft me vertrouwen, vitaliteit, vreugde en een gezond gevoel.

De adem (ik/jij bent de adem) als verbindende factor tussen lichaam en geest.

Specialisaties

Ik ben gediplomeerd yogadocent geworden bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. De volgende specialisaties heb ik hier gedaan:

Adem en Ademtherapie
Adem en Pranayama
Yoga en Meditatie
De Zonnegroet
Yoga voor Doelgroepen:
- Yoga voor Ouderen
- Yoga voor Kinderen
- Yoga voor Jongeren
- Yoga voor Mensen met een lichamelijke handicap
- Yoga voor Mensen met een verstandelijke handicap

Voor meer informatie ga naar:

www.yoganederland.nl
www.yoga-saswitha.nl

Ik ben gespecialiseerd in bekkenbodemtraining(Cantieni Benita). Dit heb ik in workshops geleerd. Ik heb hierover een scriptie geschreven om mijn opleiding af te ronden. De inzet van de bekkenbodem geeft yogahoudingen een ongekende lichtheid en kracht!

Ook ben ik een gecertificeerd Yoga Nidra Teacher docente vanaf 2021 bij Yoga Sodhana in Vlissingen.

Een aantal workshops m.b.t. yoga die ik heb gevolgd: Diverse Meditaties, Twister(torsies), Faceforming, Oogyoga, Yoga voor Hooggevoeligen, Elementenleer, de Meridianen, Ayurveda, Yinyoga, Hart en Yoga, Intervisiegroep bij de Saswitha Opleiding.

Reiki 1, Reiki 2 en mijn Healers-opleiding komen goed te pas in mijn yoga groepen of bij individuele begeleiding. Graag uit ik mezelf creatief in: schilderen, beeldhouwen, keramiek. Ook een mooie methode om met mezelf in contact te komen en uiting te geven aan dat wat zich voordoet op dat moment.