DE LES

De adem staat centraal in iedere Yoga les! In de opbouw van de yogahouding is de adem de dragende kracht van de beweging. Je brengt bijvoorbeeld inademend je hand zijwaarts omhoog, langzaam uitademend laat je je hand weer dalen. De beweging wordt licht, geconcentreerd, vol aandacht, zorgvuldig en met een helder bewustzijn. Vanuit de beweging ontstaat de verstilde houding: de asana. Je ademt bewust naar je flank, naar je lies, naar je onderrug… daar waar de houding je toe uitnodigt. Met je adem maak je van binnenuit ruimte, je ervaart kracht, stabiliteit. Soms ook een emotie die in een bepaald gebied ligt opgeslagen. Je ademt ernaar toe, laat uitademend los. De yogahouding ontstaat geleidelijk vanuit je gevoel. De uiterlijke vorm komt uit de innerlijke beleving voort. De adem brengt je daar. Zo ontstaat in jezelf de verbinding tussen lichaam en bewustzijn. Je ervaart lichaam, adem en bewustzijn als een eenheid. De asana wordt door de adem een meditatieve ervaring. Het is de adem die je uit de zwaarte vandaan tilt. In plaats van je gevangen te voelen in je fysieke beperking, opent zich een ruimte in je geest waardoor je lichtheid ervaart, ook in je lichaam. Zonder adem is de asana louter vorm, zonder beleving. Adem is de essentie van yoga.

In de les worden staande-, zittende en -liggende lichaamsoefeningen, concentratie- en adem- gedaan met ontspanningsmomenten. Uitgaande van ieders bewegingsruimte. Yoga is geen prestatiesport.

De lichaamshouding.

Het sterk en dynamisch maken van de bekkenbodem vergroot je persoonlijke en geestelijke kracht. Van binnenuit wordt ook de juiste houding opgebouwd. Hier bevindt zich jouw basiskracht. Met de juiste bekkenbodemspanning(lichte mula banda), maak je alle lichaamshoudingen KRACHTIG EN LICHT. Het is ook het gebied waar je je thuis voelt in jezelf. Zijn in het NU. Bewustzijn! Een bekken vol vertrouwen! (zelfvertrouwen).

VREUGDE IS DE VRUCHT VAN HET VERTROUWEN!

Er wordt Yoga op maat gegeven. Afgestemd op de groep of persoon. Pranayama en Meditatie zijn geïntegreerd in de reguliere yoga les. De yoga les wordt afgesloten met een lange ontspanning. De opgedane ervaringen kunnen bezinken en een plekje krijgen in jezelf. Je kunt en mag hier alles loslaten en je komt tot innerlijke rust, stilte….

Velen voelen zich na een yoga les als herboren!

Extra Zomeryogalessen, Yoga en Meditatie in de natuur bij goed weer!

Kom het zelf beleven…